Microsoft Office 365

Danas se nerijetko susrećemo sa poslovnim korisnicima koji koriste klasične i zastarjele POP3 mail sustave. U većini slučaja ti mailovi su dostupni samo na jednom računalu, a sadržaj mailova na mobitelima i računalu nije jednak. Ono što je najbitnije, sigurnosna kopija mailova ne postoji. Ne dozvolite si da vam poslovanje tvrtke ovisi o vašem računalu. Da biste svoje podatke pravilno sačuvali, ovdje je za vas kompletna usluga od strane Microsofta, koja objedinjuje sljedeće funkcionalnosti:

-50GB prostora za mailove
-Dostupnost svih mailova na mobitelu, računalu i ostalim uređajima
  kao i pregled mailova sa internet preglednikom na bilo kojem računalu.
-Kreiranje zajedničkih sastanaka preko dijeljenog kalendara.
-OneDrive – 1TB prostora za razmjenu i backup podataka. Dijelite svoje mape ili datoteke za određenim odjelima ili osobama unutar i izvan vaše organizacije. Pristup vašim      OneDrive podacima na svim uređajima.
-Microsoft Teams – Videokonferencije, mrežni sastanci, pozivi

Više o Office 365 pogledajte OVDJE

A2 IT d.o.o. – Microsoft partner za prodaju i implementaciju Microsoft rješenja.

Implementacija IT sustava

Implementacija IT sustava izvodi se prema unaprijed dokumentiranom dizajnu koji je sastavljen prema vašim zahtjevima i potrebama. Iz tog je razloga potrebno napraviti detaljnu analize postojećeg stanja, te na temelju prikupljenih informacija sastaviti projekt implementacije IT sustava. Pogrešnim odabirom modela postavljanja IT sustava, mogu se stvoriti razni problemi u daljnjem razvoju sustava, a isto tako nepotrebni financijski troškovi. Sam proces implementacije sastoji se od više faza te ovisi o tehnologiji koja se koristi, i može se podijeliti na dvije glavne međusobno ovisne kategorije, a to je implementacija poslužitelja te implementacija mrežne infrastrukture.

Poslužiteljska infrastruktura

 

Poslužitelji omogućuju rad internih aplikacija koje tvrtka koristi. Način na koji će se bilo koji poslužitelj implementirati u IT sustav ovisi o specifičnostima potreba korisnika te zahtjevima za visoku raspoloživost. Jedna od najčešćih uloga poslužitelja je okruženje Windows domene koje omogućava napredno administriranje korisnika, korisničkih podataka, pravila pristupa i sl. Osim spomenute Windows domene koristi se spektar različitih tipova i funkcija poslužitelja. Kod većine naših korisnika, potreba za serverskom infrastrukturom proizlazi iz poslovne potrebe za specifičnim servisom (npr. Evidencije radnog vremena itd..)  ili aplikacijom (računovodstvenom, ERP rješenjima i ostalo).

Mrežna infrastruktura

 

Implementacija mrežne infrastrukture temelj je svakog IT sustava. Bez obzira na kvalitetu poslužitelja mrežni dio infrastrukture može stvarati velike probleme u dostupnosti vaših poslovnih servisa. Dostupnost podrazumijeva sigurnost i brzinu, a u nekim scenarijima ne zahtjeva velika financijska ulaganja. Kroz razne viđene modele na lokacijama korisnika, uvidjeli smo velike probleme u implementaciji mrežne infrastrukture. Od ugradnje nepouzdanih mrežnih preklopnika (switch) koji su se u startu pokazala kao najoptimalnija i najjeftinija rješenja, pa sve do postavljanja pasivne mrežne instalacije na neadekvatan način. Kasnije je takav model zahtijevao dodatne radove, a i nerijetko viđen slučaj je stvaranje dodatnih problema.

Radi same sigurnosti vaših poslovnih podataka i sigurnosti cjelokupnog sustava, sva oprema u informacijskom sustavu treba biti pravilno nadzirana. Potrebno je detaljno provjeravanje sigurnosnih kopija, zapisa o greškama kao i pravovremeno ažuriranje svih sigurnosnih zakrpa i ostalo. 

Iz toga je razloga potrebno održavanje IT sustava, a više o tome možete pogledati na ovoj poveznici, Održavanje A2 IT d.o.o.

DOGOVORITE SASTANAK

Ukoliko Vam je potrebna analiza trenutnog sustava ili potreba za novom implementacijom, slobodno nam pošaljite upit preko kontakt forme.

Ako Vam je draži vaš mail preglednik slobodno pošaljite direktno na mail info@a2it.hr i javit ćemo se u najkraćem mogućem roku.